448311.jpg

448315.jpg

Maukkaita tomaatteja pastoihin,leivänpäälle tai tapaksiin.

Eli tarvitaan

2rasiaa espanjalaisia luumutomaatte

2kpl valkosipulinkynttä

1puntti tuoretta rosmariinia

mustapippuria,suolaa ja oliiviöljyä.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet.Viipaloi valkosipulinkynnet.Lado tomaatin puolikkaat ja valkosipuli vuokaan ja revi joukkoon rosmariini.Lorauta oliiviöjyä ja pyörittele ainekset.Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.Kuivata uunin keskitasolla 85astessa n.8-12tuntia.(kannattaa alkaa tehdä näitä ajoissa)

kun tomaatit ovat valmiit,ota pois uunista,jäähdytä ja nauti.

Itse tein pastaa tomaateista.Pistä pasta vesi kiehumaan.Sillä aikaa hienonna 1sipuli,viipaloi 1 valkosipulin kynsi.Freesaa sipuleita.Siinä vaiheessa kun pasta/spagetti yms on melkein kypsää,lisää sipuleiden joukkoon 2dl kermaa ja kiehauta nopeasti.Sen jälkeen lisää suikaloidut tomaatit.Mutta älä enää tässä vaihessa keitä soosia koska tomaatit menevät muhjuksi.Siivilöi pasta ja sekoita joukkoon kastike.Pinnalle voi raastaa parmesaania ja leikata persiljaa.Valitettavasti pastasta eiole kuvaa koska meni sen verran nopeasti massuihin.